Amaretti Virginia

Goddelijke historie in een koekje

Virginia is een historisch merk geboren in 1860, synoniem voor kwaliteit en verfijning in de zoetwarenkunst.

Het werd beroemd vanwege de productie van zachte Amaretti, maar tegenwoordig biedt het ook een breed scala aan voortreffelijke en elegante specialiteiten.
De oven die ooit deze heerlijke Amaretti produceerde, werd al snel een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers, zozeer zelfs dat het plein waarop het uitkeek op de ansichtkaarten van die tijd werd aangeduid als “Piazza degli Amaretti Virginia”.
Geurig, met een stevige en zachte amandelspijs, werden de Virginia Amaretti al snel gewaardeerd, zelfs onder de glorie van de belangrijkste internationale tentoonstellingen.
Een van de meest gezaghebbende: de prijsuitreiking ter gelegenheid van de Colombiadi van 1892 in Genua met eersteklas diploma’s en medaille en de prestigieuze erkenning die in 1911 in Parijs werd behaald met een gouden medaille en een speciale eer, waar de delicate Virginia-smaken een zeer geselecteerde jury wonnen .
Deze en andere medailles en diploma’s verkregen tijdens de Internationale Tentoonstellingen van die tijd (Arcachon 1897, Turijn 1898, Genua 1903 enz.) worden momenteel bewaard in het historisch archief van de Society.
Sindsdien zijn er talloze pogingen tot imitatie geweest, zo erg zelfs dat de stichter in het verre 1897 de Marca Virginia onder de bescherming van de wetten van het Koninkrijk Italië liet plaatsen.
De kostbare ervaring van meer dan een eeuw is een kwaliteitsgarantie voor Virginia-snoepjes.


Zio Nieuws

We posten geregeld artikelen over nieuwe producten, kom er alles over te weten op Zio nieuws!

Zio Gazzetta Nieuwsbrief 0d5fbd33
Zio Gazzetta

Schrijf je nu in voor onze digitale ‘Zio Gazetta’ en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Openingsuren

Maandag – Dinsdag:
gesloten
Woensdag – Vrijdag:
10:00 – 18:00
Zaterdag:
10:00 – 17:00
Zon- en feestdagen
gesloten

ZIOZIO BV

Dorp 20, 2230 Herselt
+32 14 71 60 18
info@ziozio.be

ZioZio BV © 2023 Alle rechten voorbehouden
Design by Digital Work BV